Skip to content

De Theatergroep is een initiatief van drie vrienden uit Sint-Pancras die graag bijzonder theater op locatie brengen. Het streven is om eens in de twee jaar een productie te brengen. Vaste uitvalsbasis is zwembad De Bever in Sint Pancras. De mogelijkheden zijn hier uitgebreid, diverse voorzieningen binnen handbereik en onder de blote hemel spelen is het leukste wat er is. De elementen zijn onvoorspelbaar, waardoor iedere uitvoering uniek is!

Inmiddels hebben we vier producties gedaan en we zijn trots op wat we met z’n allen hebben neergezet. Iedere keer proberen we onszelf te verbeteren en nieuwe uitdagingen te vinden. Niet alleen voor wat betreft de voorstellingen, hoewel die natuurlijk het belangrijkst zijn, ook bij de zaken eromheen kijken we wat er beter kan. Het is geweldig om te zien dat het publiek niet alleen uit Sint Pancras komt, maar dat mensen uit de hele provincie en soms zelfs daarbuiten ons weten te vinden.

Ton van Groeningen heeft jarenlange ervaring als speler en regisseur. Zelf speelde hij rollen bij Het DorpsToneel, Toneelvereniging OZOS en Stichting Geestmer. Volgde een korte regieopleiding en regisseerde o.a. acht jaar het Steltloperkersttoneel en de musical Santiago in Oudkarspel.

Cornel Danenberg is een theaterbeest pur sang. Niet alleen stond hij op de planken bij Het DorpsToneel en de theaterproductie Na Ons, maar hij maakt ook prachtige decors. Bij De Theatergroep benut hij deze en andere organisatorische kwaliteiten maximaal!

Willem van Doorn: voor velen geen onbekende, als is hij soms onherkenbaar met zijn rode mantel en mijter. Toneelspeler, muzikant en vooral een ontzettend leuke man met veel ervaring op diverse gebieden. Lid van het productieteam en ook als speler actief.

Back To Top