Skip to content

Op 24 en 25 mei 2013 werd Midzomerstrandkomedie van Haye van der Heijden gespeeld. Twee memorabele voorstellingen. Niet alleen was het de eerste productie van ons als De Theatergroep, ook was daar het ongekend koude voorjaar waarbij de temperatuur ’s avonds rond de 5 graden lag en we het tijdens de tweede voorstelling niet droog hielden.

Nadat de keuze voor het stuk bepaald was door de mannen van het eerste uur, Ton, Cornel en Willem, moest een locatie worden gezocht. Aangezien het verhaal zich afspeelde op het strand van Zuid-Frankrijk was de keuze snel gemaakt. Het strand van zwembad De Bever was een schot in de roos! De perfecte plek: een mooi zandstrand, water wat het licht tijdens de voorstellingen extra mooi deed uitkomen, een heerlijke plek waar je vooraf kon picknicken en de ontzettende enthousiaste medewerkers van het zwembad voor wie niets teveel was.

Vijf maanden is er keihard gewerkt door iedereen: regisseur, productie en spelers. Het enthousiasme van iedereen werkte aanstekelijk en zo zijn we gekomen tot de voorstellingen die beide helemaal uitverkocht waren! De weersverwachtingen werden in de week voorafgaand aan de uitvoeringen van uur tot uur bekeken. Zouden we het droog houden en hoe koud zou het worden? Voor het publiek mochten we gebruik maken van twee geweldige tenten van het zwembad. Voorzien van heaters en dekentjes heeft niemand kou hoeven lijden. De spelers hebben zich door de kou en regen heengeslagen en werden beloond met hartelijk applaus en heel veel complimenten. Daar krijg je het vanzelf warm van!

Back To Top