Skip to content

In 2015 vormde De Storm van William Shakespeare de uitdaging die we graag aangingen. In de herfst van het jaar ervoor startten we de repetities met een aantal bekende gezichten, maar ook nieuwe spelers dienden zich aan. De ervaring binnen de spelersgroep liep aardig uiteen en dat is meteen een van de mooie uitdagingen die De Theatergroep graag ziet.

We vonden een prachtige oefenlocatie en daar werden heel wat avonden doorgebracht met de teksten van Shakespeare. Geen makkelijke opgave, maar de spelersgroep was vastberaden, gemotiveerd en heel enthousiast en zo kreeg De Storm langzaam vorm. Na verloop van tijd begonnen we af en toe op ons speelveld van zwembad De Bever te repeteren. Keer op keer werd het speelvlak uitgezet met paaltjes en rood-witte linten. De prachtige boom die in het midden van het veld staat kreeg een prominente plek in het decor. De schommel van Ariël werd door middel van halsbrekende toeren van de regisseur aan de takken bevestigd.

Toen in mei de spelers hun teksten konden dromen, de tribune opgebouwd was en het decor er, na hard werken, adembenemend uitzag kon het echte werk beginnen! Drie voorstellingen lang namen we de toeschouwers mee naar een eiland waarop Prospero met zijn dochter Miranda, luchtgeest Ariël en slaaf Kalibaan leefden. Waar een schip strandde vol met tegenstanders uit vervlogen tijden, die hun leven niet zeker waren op het eiland. Wraak was hetgeen Prospero wilde, maar uiteindelijk volgde de vergeving en werd het publiek met een prachtige monoloog naar huis gestuurd.

Ook deze keer was het spannend met het weer. Of we er patent op hadden, verliep het einde van de maand mei weer niet zoals de statistieken over de laatste jaren laten zien. Kou, wind en een spat regen, maar het kon de spelers niet deren. De harde wind, een overvliegende uil en  de dreigende luchten gaven De Storm net dat beetje extra!

Back To Top