Skip to content

Onze derde productie was Midzomernachtdroom, wederom van William Shakespeare. Op 5 oktober 2016 begonnen de repetities met de spelersgroep die bestond uit een gemĂȘleerd gezelschap. De leeftijd van de spelers liep uiteen van 12 tot ergens voorbij de pensioengerechtigde leeftijd. Dankzij de zeer gedisciplineerde spelers en de motiverende regie konden de tekstboeken al heel snel aan de kant en kon er gespeeld worden. Dit stuk is natuurlijk al ontelbare keren gespeeld en de uitdaging voor ons was om er iets unieks van te maken.

Vroeg in het voorjaar, of eigenlijk laat in de winter, verplaatsten we de repetities af en toe naar het speelveld bij zwembad De Bever. Dikke jassen en sjaals waren nodig en er gingen heel wat thermoskannen hete koffie en thee doorheen, maar het is altijd fijn om te ervaren hoe groot de afstanden die spelers moeten afleggen om op de juiste plek uit te komen.

Toen het einde van mei naderde waren de spelers er klaar voor! Het decor werd opgebouwd en er verrees een prachtige tribune. In tegenstelling tot de vorige voorstellingen waren er geen zorgen over het weer, het was en bleef prachtig! Zo mooi dat het speelveld overdag bevolkt werd door de bezoekers aan het zwembad. Ook voor hen een unieke ervaring, zonnen in een theaterdecor. De drie voorstellingen waren helemaal uitverkocht, iets waar we heel trots op zijn!

De toeschouwers leefden mee met romances, intriges en een hoop verwarring. De toneelknechten die tussendoor bezig waren met hun stuk voor de bruiloft waren hilarisch en zorgden voor menig lachsalvo vanaf de tribune. Ondersteund door prachtige live muziek van onze band werden het drie prachtige avonden. De Midzomernachtdroom werd een groot succes! (Foto’s: Marjolein Ansink)

Back To Top